Почивка в ALBATROS WHITE BEACH

Програма: Почивка в Египет, Хургада с полет от София - събота

Вид транспорт
Самолет
Дестинация
Хургада, Египет
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
30.03.2024, 06.04.2024, 13.04.2024, 20.04.2024, 27.04.2024, 04.05.2024, 11.05.2024, 31.08.2024 ... до ... 26.10.2024
Оферта № Х-120-П-1100

от 1769.75 лв
ALBATROS WHITE BEACH

Neverland Show в Хургада от 01.11.2023 до 30.05.2024 г.

За резервации с настаняване в периода от 01.11.2023 – 30.05.2024 е задължително доплащане за едно посещение на шоуто NEVERLAND. Цена: 30 € за възрастен и 15€ за деца (4-12,99 г). Деца под 4 г не се таксуват. Сумата включва вечеря и трансфер. *Клиентите трябва да се запишат сами за шоуто на рецепцията на хотела!

 


Местоположение:

Намира се на 3 км. от летище Хургада, на 10 км. от центъра на Хургада, на брега на морето. Посторен през март 2016 г.


В стаите:

Хотелът разполага с общо 473 стаи, разположени в 1 основна пет етажна сграда - Deluxe room (40 m2) и Junior suite (70 м2). Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с душ/вана, сешоар, минибар, сет за кафе/чай, сейф, Wi-fi, балкон. Почистване на стаите и смяна на кърпи - всеки ден, смяна на спално бельо - 3 пъти седмично.


На територията на хотела:

Основен ресторант, 3 а-ла-карт ресторанта, 7 бара, дискотека, 6 открити басейна, (5 от които отопляеми през зимния сезон), конферентна зала, тенис корт, СПА център, Wi-Fi (на територията на хотела).

За децата: 4 басейнa, 16 водни пързалки, детска площадка, мини клуб (4-12г.).

Безплатни услуги: Тенис на маса, мини голф, фитнес, водна гимнастика, водно поло, аеробика, боча, дартс, плажен волейбол, анимация, Wifi в общите части.

Платени услуги: Сауна, турска баня, парна баня, марокански хамам, масаж, пилинг, джакузи, салон за красота, билярд, игрални автомати, магазини, химическо чистене, пераня, лекар, моторни водни спортове, дайвинг, уиндсърфинг. 


Хранене:

All Inclusive - закуска, обяд и вечеря на шведска маса, междинни хранения, алкохолни и безалкохолни напитки - без лимит (съгласно концепцията на хотела).


Плаж:

Собствен, пясъчен. Чадъри, шезлонги и матраци на плажа и при басейна - безплатно. Плажни кърпи – безплатно.


Таблици с цени

За избор на вариант, натиснете върху избраната от Вас цена от таблицата.
Deluxe room pool view - All Inclusive

Deluxe room pool view - ALL INCLUSIVE

Deluxe room sea side - All Inclusive

Deluxe Room Sea View - All Inclusive

Deluxe Room Sea View - ALL INCLUSIVE

Deluxe Sea Side View - ALL INCLUSIVE

Junior Suite room Pool View - All Inclusive

Junior Suite room Pool View - ALL INCLUSIVE

Junior suite room sea view - All Inclusive

Junior suite room sea view - ALL INCLUSIVE

Изберете хотели за резервация по програмата
Ден 1

Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване в 10:00 ч. с чартърен полет. Кацане в 12:20 ч. на летище Хургада. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00 ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка


Ден 2

Закуска. Свободно време за плаж и забавления в хотела или:

  • целодневно посещение на Paradise Island (Райския остров) – за почивка и шнорхелинг. Разходката с моторна яхта до прекрасният Райския остров е олицетворение на идеалното кътче за почивка и еко туризъм. Ще имате възможност да се насладете на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, бялоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. Разходката включва две спирки до коралови рифове с възможност за шнорхелинг, възможност за плаж на острова, обяд в ресторант на острова или на яхтата, възможност за гмуркане около райските брегове на острова. Продължителност на екскурзията около 8 часа. 
или
  • полудневна екскурзия подводница Submarine - ако не обичате да плувате, но желаете да разгледате вълшебния свят под повърхността на водата, то задължително се възползвайте от екскурзията с туристическата подводница Submarine. Подводницата се спуска на 25 метра дълбочина под водата, сред цветовете на Червено море, където за един час ще може да се насладите на изобилие от красиви корали и множество морски рибни видове. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели. Продължителност около 3 часа.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж и забавления в хотела или:

  • целодневна екскурзия до Луксор - древната столица на египетските фараони. Хиляди туристи от целия свят всяка година избират Луксор за своя ваканционна дестинация, за да се насладят на тези паметници на историята и архитектурата. Това е мястото, където е бил древният град Тива. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове, обособен в 3 зони, посветени на върховният бог Амон, бог Монту и богинята Мут. Най-значителното здание в комплекса е храмът на Амон Ра – истински архитектурен шедьовър, включващ огромна колонна зала, различни храмови помещения и 10 пилона, най-големият от които е 113 м. Разглеждане на Алеята на сфинксовете, която свързва Луксорския и Карнакския храм, с общата дължина около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм. Отпътуване към Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон – една от 62-те открити гробници досега. Посещение на изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Разглеждане Колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, които представят фараона Аменхотеп III в седнало положение, с ръце на коленете и поглед, насочен на изток към реката и изгряващото слънце. Посещение на местна фабрика за алабастър и музея на папируса.
Връщане в хотела около 22 ч. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж и забавления в хотела или:
  • целодневна екскурзия Super safary - ще можете да видите същността на ландшафта в пустинята – долините и красивите пясъчни планини с червеникавият им оттенък. Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота в пустинята, ще посетите малък зоопарк и терариум, ще се насладите на фолклорно шоу (танура, ориенталски танци, огнено шоу). Продължителност на екскурзията около 8 часа.
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж и забавления в хотела или:

  • ранно отпътуване от хотела около 02:00ч и пристигане в Кайро рано сутринта. Посещение на Историческия музей в Кайро (с включена входна такса, екскурзовод и слушалки) - тук са събрани историческите богатства на Египет, събрани от всички археологически разкопки. Музеят е дом на множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са показани повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Египетският национален музей притежава колекция от 136 000 ценни експонати – от статуи и релефи до миниатюрни монети и амулети. Той  е открит от Саид Паша през 1857 година, по предложение на френския архитект Огюст Мариет, като няколко пъти се мести, за да се установи накрая в самото сърце на Кайро в близост до площад Тахрир.
  • Обяд и посещение на едно от най-забележителните чудеса на света, Египетските пирамиди в Гиза с включена входна такса и екскурзовод - пирамидите са най-старият и единственият запазен и до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. Пирамидите в Гиза са най-посещаваната атракция в Египет и пленяват всички с величие и мистериозност. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Погребалната голяма пирамида на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Внушителната статуя на Сфинкса също е разположен наблизо - странна фигура с тяло на лъв, лице на човек и царска брада. 
Връщане в хотела около 00:30  ч. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж и забавления в хотела или:

  • гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено Море - единственият начин да се опознае очарователното морско дъно, пълно с живот и цветове. Червено море е раят на гмуркачите и често е нареждан до австралийския Голям бариерен риф като най-доброто място за гмуркане. Червено море е известно със своите уникални рифове, разнообразни флора и фауна и впечатляваща чистота на водата, гарантираща видимост, която често превишава 45 метра. Липсата на дъжд в обкръжаващата го пустиня означава липса на оттичащи се води, които да влошават видимостта. Морето е дом на над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели, като повече от 10% от тях не се срещат никъде другаде на Земята. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове акули, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби.
или
  • Възможност за разходка с лодка с прозрачно, стъклено дъно из Червено море - Sea Scope - трансфер до пристанището с автобус и качване на лодка с дължина 18 м. Лодката ви дава възможност са се насладите на незабравимо плаване над неповторими коралови рифове и сред пъстроцветни морски обитатели. Фантастично подводно пътуване от което ще откриете прекрасния морски живот на Червено море до дълбочина 3 метра.  Препоръчва се за семейства с деца. 
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж и забавления в хотела или:

  • Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Orange Island и шнорхелинг (срещу доп. заплащане). Едно от най-популярните места за екскурзия с лодка и шнорхелинг в Хургада. Екскурзията започва около 8:00 ч. и включва морска разходка с яхта с възможност да се насладите на красотата на един от прекрасните острови и съкровища на кораловия риф, белият пясък и слънчевите лъчи на Червено море. Слизане на плажа на острова за плуване и релакс. Обяд на яхтата. Едно от най-прекрасните места за гмуркане в целия свят е в околностите на острова. Две спирания за гмуркане в близост до коралови рифове. Като за тези, които не са любители на гмуркането няма да им е трудно също да видят и да се полюбуват на красивите морски видове, тъй като водата в Червено море е кристално бистра и чиста. Връщане в хотела около 16:00 часа.
Вечеря. Нощувка.

Ден 8

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Хургада в обявения час от фирмата партньор. Полет за София.


Описание

Ограничителни мерки за влизане в страната спрямо български граждани:

Считано от 17.06.2022 са отменени ограниченията за влизане на територията на АР Египет свързани с разпространението на Covid-19, с което отпадат изискванията за представяне на сертификат с негативен резултат от PCR изследване или сертификат за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19.

От 13.04.2022 лицата, които пристигат от Република Северна Македония, Турция, Румъния, Сърбия, Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Израел и Египет, не е необходимо да представят цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или аналогични документи, съдържащи същите данни.

В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид хранения, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.


Описание / Транспорт

Полетна информация
Заминаване: VBB6113 - 10:00 София - 12:20 Хургада
Връщане: VBB6114 -  12:00 Хургада  - 15:10 София
Тип самолет: MD82
Адрес на авиокомпанията: гр. София, 1574, бул."Шипченски проход" №63
Авиокомпания: ALK Airlines

 


Описание / допълнителни услуги

Информация за допълнителните екскурзии:

  • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
  • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
  • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на пътуване.

1. Целодневна екскурзия Кайро и Пирамидите в Гиза с автобус

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, входни такси за Историческия музей в Кайро и Пирамидите в Гиза, обяд, слушалки.

Цената не включва: лични разходи, напитки по време на обяда.

Цени: възрастен 90 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 45 евро
 

2. Целодневна екскурзия Кайро и Пирамидите в Гиза със самолет

Цената включва: вътрешен полет,  екскурзоводско обслужване на български език, входни такси за Историческия музей в Кайро и Пирамидите в Гиза, обяд, слушалки.

Цената не включва: лични разходи, напитки по време на обяда.

Цени: възрастен 270 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 260 евро


3. Целодневна екскурзия Paradise island  и шнорхелинг - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч.

Цената включва: трансфери, разходка с яхта, обяд и напитки на яхтата, шезлонги и чадъри, две спирки за шнорхелинг с лицензиран инструктор,  екипировка.

Цената не включва: лични разходи

Цени: възрастен: 55 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30  евро


4. Полудневна екскурзия подводница Submarine - Продължителност на екскурзията около 3 часа. От 09:00 - 12:00 ч.

Цената включва: двупосочен трансфер, билет за подводницата.

Цени: възрастен: 60 евро, дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро


5. Целодневна екскурзия Super safary - Продължителност на екскурзията около 6 часа. От 13:00 - 19:00 ч.

Цената включва: трансфер, вечеря, безалкохолни напитки, яздене на камила, каране на АТВ и квадроцикли, шоу програма.

Цени: възрастен: 55 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро


6. Целодневна екскурзия Луксор -  Продължителност на екскурзията около 16 часа. От 04:30 - 21:00 ч.
Цената включва: транспорт с авотбус, екскурзоводско обслужване на български език, обяд в местен ресторант, входни такси в обектите / посещение на Карнак и Луксор, Храма на Хатшепсут, посещение на Долината на царете с изключително красивите 62 гробници (посещават се 3), колосите на Мемнон /

Цената не включва: лични разходи, напитки по време на обяда.

Цени: възрастен: 90 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 45 евро


7. Дайвинг в красивите рифове на Червено Море - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч.

Цената включва: трансфери, разходка с яхта, обяд и напитки на яхтата, шезлонги и чадъри, две спирки за дайвинг от 5 до 10 метра с лицензиран инструктор,  екипировка.

Цена: възрастен: 55 евро за възрастни и за деца над 10 години


8. Полудевна екскурзия - SEA SCOPE  из Червено море - Продължителност на екскурзията около 3 часа. От 09:00 - 12:00 ч. Провежда се всеки ден

Цената включва: трансфер до пристанището с автобус, билет за лодката, фантастично подводно пътуване, от което ще откриете прекрасния морски живот на Червено море. Дълбочина 3 метра. Препоръчва се за семейства с деца.

Цени: възрастен: 30 евро, дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 15 евро


9. Целодневна екскурзия Orange bay и шнорхелинг - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч.

Цената включва: трансфери, разходка с яхта, обяд и напитки на яхтата, шезлонги и чадъри, две спирки за шнорхелинг с лицензиран инструктор,  екипировка

Цени: възрастен: 55 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро


10. Целодневна екскурзия Orange bay и дайвинг - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч.

Цената включва: трансфери, разходка с яхта, обяд и напитки на яхтата, шезлонги и чадъри, две спирки за шнорхелинг с лицензиран инструктор,  екипировка, една спирка за дайвинг

Цени: възрастен: 60 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро


11. Пиратски кораб - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч.

Цената включва: трансфери, разходка с кораб,  обяд  /морска храна/  и напитки на яхтата, шезлонги и чадъри, две спирки за шнорхелинг, посещение на Orange bay island, екипировка, лицензиран инструктор, шезлонги и чадъри на острова.

Цени: възрастен: 90 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 45 евро


12. Посещение на GRAND AQUARIUM - Продължителност на екскурзията около 3 часа. От 10:00 - 13:00 ч.

Цената включва: трансфери, входни такси. Повече от хиляда и двеста вида в 24 галерии, посетещение на мини зоопарк / ще видите гущери, крокодил, удав, маймуни, костенурки, змии, щрауси, маймуни, фламинго, сови, прилепи; малък терариум;

Цени: възрастен: 55 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро


13. Шоу с делфини - Продължителност на екскурзията около 2 часа. От 10:00 - 12:00 ч. Провежда се всеки ден. Уникално шоу с делфини, любимо забавление за малки и големи.

Цени: възрастен: 40 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 20 евро


14. Плуване с делфини  „делфинотерапия“, за да си починете и презаредите с положителни емоции от тези мили океански животни.

Цени: 70 долара за деца и възрастни

  • Чартърен полет София – Хургада - София с включени летищни такси и багаж до 18 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 7 нощувки в хотел по избор
  • Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС", покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
  • Обслужване по време на всички допълнителни екскурзии на български език
  • Обслужване на български език на място
  • Изпращане от представител на TA на летище София
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
  • Такса гориво (виж забележката по- долу)
  • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 15 лв
  • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 30 лв
  • Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
  • Входна виза за Египет – $ 25, заплаща се на летището
Основна информация и допълнителни услуги

ПРОЛЕТ 2023, САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ СОФИЯ ДО ХУРГАДА, ЕГИПЕТ

ЗАБЕЛЕЖКА

Посочената обща стойност на почивката е валидна само при закупуване на самолетен билет и ползване на свързани туристически услуги. При закупуване само на самолетен билет, цената на същия е съгласно обявената към датата на заплащането.

1. Плащания:
1.1 Първи депозит в размер на 15 % от общата цена на туристическия пакет - при записване.
1.2 Втори  депозит в размер на 15 % от общата цена на туристическия пакет - до 60 дни преди датата на пътуване
1.3 Доплащане на пълната сума до 25 дни преди датата на пътуване.

2. Анулационни срокове:
2.1 Потребителят има право да се откаже до 7 дни от датата на записване и заплащане на депозита при оставащи не по-малко от 25 дни преди датата на отпътуване.
2.2 При отказ от пътуване след указания в т 2.1 срок, Потребителят губи заплатения депозит в размер на 30 % от пакетната цена.
2.3 При анулация след доплащане на пълната сума – неустойките са съгласно договора за пътуване.
2.4 Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка "Отмяна на пътуване".

Минимален брой участници за осъществяване въздушния превоз: 100.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ,  ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

  • При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
а) 20 дни преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца от датата на връщане.

Визов режим: Има, в случай че туристите напускат територията на Синайския полуостров. За престой до 2 седмици само на Синайския полуостров няма изискване за виза.


Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

  • Общи условия застраховка "Отмяна на пътуване"
  • Тарифи на застраховка "Отмяна на пътуване" 

Такса гориво:
Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – София – 600 долара на тон, Хургада – 600 долара на тон. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София - Хургада, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Хургада-София.


Права на пътуващите:

Пътуваащите имат право да прехвърли сключения от него договор за основната и допълнителни услуги  на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Пътуващият има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Пътуващият има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Пътуващият резервирал и заплатил  за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване пътуващият има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

Общи условия:

Медицинската застраховка по основната и допълнителни услуги е на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена, различни от стандартните стаи. Те са с по-малък размер, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на пътуващия.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители.
При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.

Застраховка Отговорност на туроператора:

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 13062210000758/от 03.06.2022 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333.