Комбинирана почивка в Египет, Хургада - пирамиди и море, с полет до Кайро

Вид транспорт
Самолет
Дестинация
Хургада, Египет
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
18.02.2023, 04.03.2023, 25.03.2023, 28.03.2023, 08.04.2023, 11.04.2023, 22.04.2023, 25.04.2023 ... до ... 20.05.2023
Оферта № П1106

от 1384.00 лв.
Изберете хотели за резервация по програмата
ДЕН 1
Среща на Терминал 1 на Летище София, два часа преди полета. Директен полет до Кайро. Кацане на летище Кайро и трансфер до Египетския музей. Екскурзия включена в цената:
 • посещение на Историческия музей в Кайро (с включена входна такса, екскурзовод и слушалки) - тук са събрани историческите богатства на Египет, събрани от всички археологически разкопки. Музеят е дом на множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са показани повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Египетският национален музей притежава колекция от 136 000 ценни експонати – от статуи и релефи до миниатюрни монети и амулети. Той  е открит от Саид Паша през 1857 година, по предложение на френския архитект Огюст Мариет, като няколко пъти се мести, за да се установи накрая в самото сърце на Кайро в близост до площад Тахрир.
След посещение на музея има включен обяд. Привечер настаняване в Мövenpick Hotel & Сasino Сairo - Мedia City 5* или подобен. Вечеря.

Свободно време или вечерна екскурзия по желание:
 • вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу - плавайки покрай осветения хоризонт на Кайро, може да се насладите на вечерен круиз с вечеря по река Нил, на борда на елегантен круизен ресторант, плаващ по най-дългия воден път в света. След вечерята се организират на живо развлечения, осигурени от грандиозно танцово и фолклорно шоу.
или
 • вечерно шоу – Звук и светлина на Египетските пирамиди в Гиза - всеки ден, когато залязва слънцето, оживеният град Кайро и известните пирамиди на платото на Гиза на юг от Кайро се поглъщат в тъмнината на нощта, но светлинно и звуково шоу отново ги подхранва. Макар изминали хиляди години, туристите имат възможност да се потопят във величието на египетските пирамиди. Всяко шоу предоставя на зрителите великолепно изживяване, сред едно от чудесата на древния свят. В един час шоуто ще разкаже историята на великите фараони, техните тайни, легенди и тайни на древната история.
Нощувка.
 
ДЕН 2
Закуска. Екскурзия включена в цената:
 • посещение на едно от най-забележителните чудеса на света, Египетските пирамиди в Гиза с включена входна такса и екскурзовод - пирамидите са най-старият и единственият запазен и до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. Пирамидите в Гиза са най-посещаваната атракция в Египет и пленяват всички с величие и мистериозност. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Погребалната голяма пирамида на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Внушителната статуя на Сфинкса също е разположен наблизо - странна фигура с тяло на лъв, лице на човек и царска брада. 
Трансфер до Хургада с продължителност около 5 часа и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 3
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия по желание:
 • гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено Море - единственият начин да се опознае очарователното морско дъно, пълно с живот и цветове. Червено море е раят на гмуркачите и често е нареждан до австралийския Голям бариерен риф като най-доброто място за гмуркане. Червено море е известно със своите уникални рифове, разнообразни флора и фауна и впечатляваща чистота на водата, гарантираща видимост, която често превишава 45 метра. Липсата на дъжд в обкръжаващата го пустиня означава липса на оттичащи се води, които да влошават видимостта. Морето е дом на над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели, като повече от 10% от тях не се срещат никъде другаде на Земята. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове акули, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби. 
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 4
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
 • Възможност за разходка с лодка със стъклено дъно из Червено море - трансфер до пристанището с автобус и качване на лодка с дължина 18 м. Лодката ви дава възможност са се насладите на незабравимо плаване над неповторими коралови рифове и сред пъстроцветни морски обитатели. Фантастично подводно пътуване от което ще откриете прекрасния морски живот на Червено море до дълбочина 3 метра. 
Нощувка.
 
ДЕН 5
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзии по желание:
 • целодневна екскурзия до Луксор - древната столица на египетските фараони. Хиляди туристи от целия свят всяка година избират Луксор за своя ваканционна дестинация, за да се насладят на тези паметници на историята и архитектурата. Това е мястото, където е бил древният град Тива. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове, обособен в 3 зони, посветени на върховният бог Амон, бог Монту и богинята Мут. Най-значителното здание в комплекса е храмът на Амон Ра – истински архитектурен шедьовър, включващ огромна колонна зала, различни храмови помещения и 10 пилона, най-големият от които е 113 м. Разглеждане на Алеята на сфинксовете, която свързва Луксорския и Карнакския храм, с общата дължина около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм. Отпътуване към Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон – една от 62-те открити гробници досега. Посещение на изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Разглеждане Колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, които представят фараона Аменхотеп III в седнало положение, с ръце на коленете и поглед, насочен на изток към реката и изгряващото слънце.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 6
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
 • целодневно посещение на Paradise Island (Райския остров) – за почивка и шнорхелинг. Разходката с моторна яхта до прекрасният Райския остров е олицетворение на идеалното кътче за почивка и еко туризъм. Ще имате възможност да се насладете на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, бялоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. Разходката включва две спирки до коралови рифове с възможност за шнорхелинг, възможност за плаж на острова, обяд в ресторант на острова или на яхтата, възможност за гмуркане около райските брегове на острова.
или
 • допълнителна екскурзия – BADAWYA VIP – ще имате възможност да се насладите на разходка с ATV или джип из пясъчните дюни на Арабската пустиня. След разходката приключението продължава с възможност за яздене на камила и типично ориенталско шоу. За тези от Вас, които са избрали вариант за сутрешна разходка из Арабската пустиня, ще бъде сервирана вкусна ориенталска закуска. За вечерния вариант на разходката е предвидена романтична вечеря в ориенталски стил.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 7
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
 • целодневно посещение на Paradise Island (Райския остров) – за почивка и шнорхелинг. Разходката с моторна яхта до прекрасният Райския остров е олицетворение на идеалното кътче за почивка и еко туризъм. Ще имате възможност да се насладете на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, бялоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. Разходката включва две спирки до коралови рифове с възможност за шнорхелинг, възможност за плаж на острова, обяд в ресторант на острова или на яхтата, възможност за гмуркане около райските брегове на острова.
или
 • допълнителна екскурзия – BADAWYA VIP – ще имате възможност да се насладите на разходка с ATV или джип из пясъчните дюни на Арабската пустиня. След разходката приключението продължава с възможност за яздене на камила и типично ориенталско шоу. За тези от Вас, които са избрали вариант за сутрешна разходка из Арабската пустиня, ще бъде сервирана вкусна ориенталска закуска. За вечерния вариант на разходката е предвидена романтична вечеря в ориенталски стил.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 8
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Хургада за полет към България. Продължителност на трансфер – около 40 минути.
 
Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
София – Кайро – 09:00 – 10:30
Хургада – София – 10:00 – 14:30
 
Допълнителни екскурзии

Екскурзия до Кайро (включена в цената)
ЕГИПЕТ, КАЙРО
 
Ранно отпътуване за Кайро. Пристигане в Кайро рано сутринта. Посещение на историческия музей в Кайро (с включена входна такса, екскурзовод и слушалки) - тук са събрани историческите богатства на Египет, събрани от всички археологически разкопки. Музеят е дом на множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са показани повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Египетският национален музей притежава колекция от 136 000 ценни експонати – от статуи и релефи до миниатюрни монети и амулети. Той  е открит от Саид Паша през 1857 година, по предложение на френския архитект Огюст Мариет, като няколко пъти се мести, за да се установи накрая в самото сърце на Кайро в близост до площад Тахрир. 
Обяд и посещение на едно от най-забележителните чудеса на света, Египетските пирамиди в Гиза с включена входна такса и екскурзовод - пирамидите са най-старият и единственият запазен и до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. Пирамидите в Гиза са най-посещаваната атракция в Египет и пленяват всички с величие и мистериозност. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Погребалната голяма пирамида на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Внушителната статуя на Сфинкса също е разположен наблизо - странна фигура с тяло на лъв, лице на човек и царска брада. 
 
Цената включва
двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване с превод на български и обяд.

Цената не включва
напитки по време на обяда, разходи от личен характер.
Екскурзия до град Луксор, Карнак , храмът на Хатшепсут и долината на царете (цена за възрастен - 215 BGN; цена за дете - 107 BGN)
ЕГИПЕТ, ХУРГАДА

Целодневна екскурзия до Луксор - древната столица на египетските фараони. Хиляди туристи от целия свят всяка година избират Луксор за своя ваканционна дестинация, за да се насладят на тези паметници на историята и архитектурата. Това е мястото, където е бил древният град Тива. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове, обособен в 3 зони, посветени на върховният бог Амон, бог Монту и богинята Мут. Най-значителното здание в комплекса е храмът на Амон Ра – истински архитектурен шедьовър, включващ огромна колонна зала, различни храмови помещения и 10 пилона, най-големият от които е 113 м. Разглеждане на Алеята на сфинксовете, която свързва Луксорския и Карнакския храм, с общата дължина около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм. Отпътуване към Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон – една от 62-те открити гробници досега. Посещение на изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Разглеждане Колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, които представят фараона Аменхотеп III в седнало положение, с ръце на коленете и поглед, насочен на изток към реката и изгряващото слънце.

Цената включва
двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване с превод на български и обяд.

Цената не включва
напитки по време на обяда, разходи от личен характер.
Badawya VIP – разходка из Сахара с ATV/джипове и езда на камили (цена за възрастен - 137 BGN; цена за дете - 68 BGN)
ЕГИПЕТ, ХУРГАДА

Ще имате възможност да се насладите на разходка с ATV или джип из пясъчните дюни на Арабската пустиня. След разходката приключението продължава с възможност за яздене на камила и типично ориенталско шоу. За тези от Вас, които са избрали вариант за сутрешна разходка из Арабската пустиня, ще бъде сервирана вкусна ориенталска закуска. За вечерния вариант на разходката е предвидена романтична вечеря в ориенталски стил.

Цената включва
двупосочен трансфер от хотела, разходка с АТВ, езда на камила, ориенталско шоу , закуска или вечеря с включени безалкохолни напитки.

Цената не включва
Напитки по време на обяда, разходи от личен характер.


Вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу (цена за възрастен - 137 BGN; цена за дете - 117 BGN)
ЕГИПЕТ, КАЙРО

Вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу - плавайки покрай осветения хоризонт на Кайро, може да се насладите на вечерен круиз с вечеря по река Нил, на борда на елегантен круизен ресторант, плаващ по най-дългия воден път в света. След вечерята се организират на живо развлечения, осигурени от грандиозно танцово и фолклорно шоу.

Цената включва
Belly dance програма и ориенталско шоу, вечеря на шведска маса, двупосочен трансфер

Цената не включва
Бакшиши и напитки по време на вечерята.
Гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено море (цена за възрастен - 127 BGN)
ЕГИПЕТ, ХУРГАДА

Гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено Море - единственият начин да се опознае очарователното морско дъно, пълно с живот и цветове. Червено море е раят на гмуркачите и често е нареждан до австралийския Голям бариерен риф като най-доброто място за гмуркане. Червено море е известно със своите уникални рифове, разнообразни флора и фауна и впечатляваща чистота на водата, гарантираща видимост, която често превишава 45 метра. Липсата на дъжд в обкръжаващата го пустиня означава липса на оттичащи се води, които да влошават видимостта. Морето е дом на над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели, като повече от 10% от тях не се срещат никъде другаде на Земята. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове акули, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби.
* Препоръчваме да носите с Вас: бански, вода, фотоапрат, шапка, слънчеви очила, пари и аква обувки.

Цената включва
Двупосочен трансфер, асистенция при гмуркане, екипировка , разходка с лодка и възможност за риболов, лека заскуска и обяд с морси деликатеси, включени само безалкохолни напитки.

Цената не включва
Разходи от личен характер.


Обзорна обиколка на Ел Гуна – Египетската Венеция (цена за възрастен - 88 BGN; цена за дете - 59 BGN)
ЕГИПЕТ, ХУРГАДА

Трансфер до курорта Ел Гуна с автобус и разходка с лодка до Лагуната. Посещение на кулата на Ел Гуна. Свободно време за разходки в центъра на града. Свободно време за разходки на новото яхтено пристанище. Връщане в хотела.

Цената включва
билет за лодката, двупосочен трансфер.

Цената не включва
разходи от личен характер.


Посещение на Райският остров с корабче (цена за възрастен - 127 BGN; цена за дете - 68 BGN)
ЕГИПЕТ, ХУРГАДА

Целодневно посещение на Paradise Island (Райския остров) – за почивка и шнорхелинг. Разходката с моторна яхта до прекрасният Райския остров е олицетворение на идеалното кътче за почивка и еко туризъм. Ще имате възможност да се насладете на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, бялоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. Разходката включва две спирки до коралови рифове с възможност за шнорхелинг, възможност за плаж на острова, обяд в ресторант на острова или на яхтата, възможност за гмуркане около райските брегове на острова.
* Препоръчваме да носите с Вас: бански, фотоапарат, слънце-защитен лосион шапка, слънчеви очила, пари и аква обувки.
 
Цената включва
разходка с моторна лодка, обяд на острова, шезлонги и чадъри.

Цената не включва
Разходи от личен характер.
Разходка с лодка със стъклено дъно из Червено море (цена за възрастен - 88 BGN; цена за дете - 39 BGN)
ЕГИПЕТ, ХУРГАДА

Възможност за разходка с лодка със стъклено дъно из Червено море - трансфер до пристанището с автобус и качване на лодка с дължина 18 м. Лодката ви дава възможност да се насладите на незабравимо плаване над неповторими коралови рифове и сред пъстроцветни морски обитатели. Фантастично подводно пътуване от което ще откриете прекрасния морски живот на Червено море до дълбочина 3 метра. 

Цената включва
билет за лодката, двупосочен трансфер, безалкохолна напитка.

Цената не включва
напитки по време на обяда, разходи от личен характер.
Вечерно шоу – Звук и светлина на Египетските пирамиди в Гиза (цена за възрастен - 98 BGN; цена за дете - 78 BGN)
ЕГИПЕТ, КАЙРО

Вечерно шоу – Звук и светлина на Египетските пирамиди в Гиза - всеки ден, когато залязва слънцето, оживеният град Кайро и известните пирамиди на платото на Гиза на юг от Кайро се поглъщат в тъмнината на нощта, но светлинно и звуково шоу отново ги подхранва. Макар изминали хиляди години, туристите имат възможност да се потопят във величието на египетските пирамиди. Всяко шоу предоставя на зрителите великолепно изживяване, сред едно от чудесата на древния свят. В един час шоуто ще разкаже историята на великите фараони, техните тайни, легенди и тайни на древната история.Нощувка.
 
Цената включва
билет за светлинно шоу, двупосочен трансфер.

Цената не включва
напитки, разходи от личен характер.
 
 
 • Самолетен билет с включени летищни такси и регистриран багаж 20 кг/ 5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter;
 • 6 нощувки със съответната база на изхранване в избрания хотел;
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Мövenpick Hotel & Сasino Сairo – Мedia City 5* в Кайро или подобен;
 • Екскурзия на български на Кайро – Египетския музей и Пирамидите с автобус;
 • Обяд в Кайро;
 • Входни такси за Египетския музей и Пирамидите;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ);
 • Представител на туроператора.
Препоръчани допълнителни услуги резервирани по желание:
 • Допълнителни екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Задължителни доплащания:
 • Такса гориво и вредни емисии (виж забележката по- долу) – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 Евро = 1 щатски долара.
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 15 лв
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 30 лв
 • Входна виза за Египет – $ 25, заплаща се на летището

*Такса гориво:
Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 21 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 21 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/.
Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София - Кайро / Хургада, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Кайро / Хургада - София.
 
Застраховка "Отмяна на пътуване".
Сключва се до 7 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
Условия за резервации:
 • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
 • Доплащане 21 дни преди тръгване
 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
 
Условия за анулации:
 • До 24 часа след резервация без такса за анулация
 • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
 • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
 • Под 21 дни 100% като такса анулация
 
ВАЖНО:
 • Минимален брой туристи: 150 човека;
 • Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
 • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.